Contact: 06-53400596

Triggerpoints

Triggerpoints

Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints kunnen ook nog andere symptomen veroorzaken zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen, tenminste als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen en biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven.

De fysiologie van een triggerpoint
Het deel van een spiervezel dat de feitelijke contractie verzorgt is een microscopisch kleine eenheid die sarcomeer wordt genoemd. Een sarcomeer trekt zich samen als zijn twee delen bij elkaar komen en zich als vingers in elkaar vouwen. In je spieren moeten miljoenen sarcomeren zich samentrekken om ook maar de geringste beweging te veroorzaken. Een triggerpoint bestaat als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet langer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten.

Normaal gesproken werken de sarcomeren als kleine pompjes. Ze trekken samen en ontspannen om het bloed, dat in hun metabolische behoeften voorziet, door de capillairen te laten circuleren. Als de sarcomeren hun contractie vasthouden, stopt in feite de bloedcirculatie in het betreffende gebied. Door gebrek aan zuurstof en de ophoping van afvalstoffen zal dit deel van de spier gaan irriteren en, het triggerpoint is daar. Het triggerpoint reageert op deze noodtoestand met het versturen van pijnsignalen. Deze signalen kunnen zorgen voor een zogenaamde afgeleide pijn waardoor andere plekken in het lichaam als pijnlijk aanvoelen terwijl de oorzaak elders in het lichaam te vinden is.

De massage van het triggerpoint helpt de vastgelopen sarcomeren in het triggerpoint weer los te komen. Door direct op de triggerpoints te werken, is de massage de veiligste, meest natuurlijke en een heel effectieve vorm van pijntherapie.

In het filmpje wordt uitleg gegeven over het triggerpoint en de eventuele zelfmassage. Wil je echter eerst meer weten waar je triggerpoints hebt, bel mij voor een afspraak. 06-53400596

Volg ons

Algemene voorwaarden

Contact

Schollenkamp 6
7271 RJ Borculo
06-53400596
info@sportmassageberkelland.nl

Achtergrond

cure_tape_logo_1    espo-examens   ivs

hartveilig-wonen     MTC-logo