Contact: 06-53400596

Sportmassage

Sportmassage

Het kenmerkende van een sportmassage is dat er vrijwel altijd op de spieren gemasseerd wordt met als doel de doorbloeding (weer) op gang te helpen en de afvalstoffen uit de spieren te werken. Dit gebeurt met effleurage-, petrissage- en tapotement technieken (strijkingen, knedingen en slag technieken). De tonus (spanning) van de spieren zal afnemen en spierknopen worden zo goed als mogelijk door zogenaamde triggerpoint massage weggemasseerd.

Ik ben geen sporter, kan ik dan een sportmassage nemen?

Natuurlijk kun je ook als niet sporter terecht bij Sportmassage Berkelland. Heb je last van vermoeide benen, stijve nek – schouder – rug of last van RSI? Een behandeling bij Sportmassage Berkelland kan voor jou de oplossing zijn!

Wanneer kun je een sportmassage uitvoeren?

Een sportmassage kan, afhankelijk van het moment, vierledig ingezet worden:

 • Een perfect advies gekregen over mijn hooikoorts en ik heb me  daarna laten behandelen. Bedankt!!

  Wesley Bosch
 • Ik heb Paul ervaren als een zeer vakkundig sportmasseur. Binnen enkele behandelingen was ik van mijn langdurige klachten, als gevolg van de vele triggerpoints, verlost. Een absolute aanrader!

  Bart Lieven
 • Ik kwam als “herboren” van de tafel af. Heerlijk zo’n massage!

  Anja Helmstrijd
 • Dat is voor elke sporter lekker en ontspannend…!

  Femy Ook
 • De gewonnen massage heb ik gehad. Het is een aanrader. Paul heeft er veel verstand van!

  Iris Bais
 • Heb dinsdag een behandeling gehad met tape en veel baat bij.

  Conny Berendsen
 • Super tevreden met het resultaat van het intapen door Sportmassage Berkelland! Al 2 jaar rugklachten overal al geweest fysiotherapeut / chiropractor voor het eerst in twee jaar nu pijnvrij nadat ik gisteren langs ben geweest voor een behandeling!

  Manon Hiddink
 • Na het winnen van het districts kampioenschap – 15 heeft Naomi een massagebehandeling gewonnen. Een mooie prestatie en ze heeft mooi judo laten zien. Met dank aan Paul voor zijn goede zorgen en behandeling.

  Femy Ook

Pre-activiteit massage

Massage voor de wedstrijd of training. Bij sportmassage gaat het meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest belast worden. Sportmassage kan voor een training of wedstrijd gegeven worden waarbij de stimulerende massage zorgt voor een goede doorbloeding en de spieren voorbereidt op de komende prestatie. Deze massage kan onderdeel zijn van, maar vervangt de warming-up niet.

Interactiviteit massage

Massage tijdens de wedstrijd of tussen twee wedstrijden/trainingen in op dezelfde dag. Net na de inspanning is het een massage waarbij de normale toestand van het weefsel wordt hersteld en net voor een volgende inspanning om de doorbloeding weer op gang te helpen.

Post-activiteit massage

Massage na een wedstrijd of training om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren en de spieren weer soepel te maken. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures. Dit is een ontspannende massage.

Heb je spierpijn, vermoeide spieren of gevoelige benen? Dit is vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel. Voor sporters kan dat zijn na een training of wedstrijd. Het herstel wordt versneld zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt.

Passiviteit massage

Massage in een rust periode. Onder deze massage wordt verstaan de massage als je even geen wedstrijd of training op het programma hebt staan. Bij deze massage wordt de conditie op peil gehouden. Deze massage is een algehele lichaamsmassage dit in tegenstelling tot bovengenoemde massages dat zijn over het algemeen deelmassages.

Volg ons

Algemene voorwaarden

Contact

Schollenkamp 6
7271 RJ Borculo
06-53400596
info@sportmassageberkelland.nl

Achtergrond

cure_tape_logo_1    espo-examens   ivs

hartveilig-wonen     MTC-logo