Contact: 06-53400596

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een vorm van massage die als doel heeft om even lekker te ontspannen. Dit wordt gedaan door middel van kalmerende en rustgevende massage technieken die de ook de doorbloeding bevorderen en de stofwisseling verbeteren. Nadat je een ontspanningsmassage hebt ondergaan zal je merken dat de eventuele stress verdwenen is!
Door de gebruikte technieken en de algemene sfeer rondom de massage zullen niet alleen de spieren maar ook de geest zich ontspannen. Hoe lang de massage duurt verschilt, maar aan te raden is om een massage van een uur te nemen. Dit zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt en ieder plekje op het lichaam aandacht krijgt, zonder dat sommige delen door tijdsdruk moeten worden overgeslagen.

Natuurlijk kun je ook als niet sporter terecht bij Sportmassage Berkelland. Heb je last van vermoeide benen, stijve nek – schouder – rug of last van RSI? Een behandeling bij Sportmassage Berkelland kan voor jou de oplossing zijn!

ontspanningsmassage

Indien de massage goed is zal je merken dat je al snel helemaal ontspannen wordt, de ademhaling zal langzamer worden en je gedachten zullen rustiger worden. Het kan zelfs voorkomen dat je merkt dat je in slaap begint te vallen!

De gebruikte technieken zullen ervoor zorgen dat de doorbloeding in de spieren toeneemt en afvalstoffen door het lichaam worden afgevoerd. Hiernaast is het ook goed voor de darmen en zal het de spijsvertering doen bevorderen.

Bij een ontspanningsmassage worden de zachtere technieken zoals bekend van bijvoorbeeld een Zweedse massage gebruikt. Tijdens de massage wordt er plaatsgenomen op een massagetafel. De massage begint door een (verwarmde) olie met zachte vloeiende bewegingen over de huid te verdelen. Dit wordt ook wel de effleurage genoemd. Hierna vinden er diverse handgrepen plaats die gericht zijn om de spieren te doen ontspannen, ook wel de petrissage genoemd. De hardere technieken zoals het hard kneden of duwen van de spieren worden niet gebruikt.

Een ontspanningsmassage is een heerlijke manier om lichaam en geest even wat rust te geven in tijden van stress!

Het is mogelijk om wat rustige muziek op te zetten tijdens de massage, hierdoor heb je iets om je op te focussen en is het makkelijker om te ontspannen. Wil je gewoon gezellig praten? Uiteraard kan dat ook.
Gun je zelf een moment van persoonlijke aandacht voor je lichaam.

Volg ons

Algemene voorwaarden

Contact

Schollenkamp 6
7271 RJ Borculo
06-53400596
info@sportmassageberkelland.nl

Achtergrond

cure_tape_logo_1    espo-examens   ivs

hartveilig-wonen     MTC-logo