Contact: 06-53400596

Medical Taping op littekens

Het effect van Medical Taping op littekens
Wat is een litteken?
Een litteken is een blijvende afwijking van de huid welke ontstaan is na genezing van een wond. Bij oppervlakkige beschadiging van de huid zullen er geen littekens optreden, maar wanneer ook de lederhuid beschadigd is, zal er een litteken zichtbaar worden.
Heeft de chirurg een keurige hechting achtergelaten waarop geen spanning staat dan kan de huid mooi genezen. Door spanning of teveel beweging kan de huid te weinig rust krijgen waardoor het litteken duidelijker zichtbaar zal worden. Onder het huidoppervlak in het bindweefsel kan littekenweefsel ontstaan, ook wel fibrosering van het weefsel genoemd.
Een litteken heelt mooier met CureTape®

Gefibroseerd weefsel, verse littekens, maar ook oudere en verkleefde littekens kunnen uitstekend behandeld worden met een Medical Taping behandeling met CureTape®. De genezing zal versnellen, het litteken minder diep worden en daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid. De behandeling dient wel even te worden volgehouden, maar de resultaten zijn prachtig. Na één behandelingsperiode is de verbetering al goed te zien, dit maakt het voortzetten van de behandeling makkelijker.

Tape uitleg voor littekenbehandeling
Aangezien de tape niet steriel is mag pas over een vers litteken worden getapet als de wond gesloten is en met huid bedekt. Om de wondgenezing in dit stadium te bevorderen is het wel mogelijk om naast de wond tapestroken aan te brengen. De wond zal daardoor zichtbaar sneller sluiten.

Wist u dat littekens een oorzaak kunnen zijn van disbalans in het lichaam?

Littekens kunnen een oorzaak zijn van disbalans in het lichaam, daarnaast kunnen littekens ook andere lichamelijke klachten veroorzaken. Een litteken van een blindedarmoperatie of een keizersnede kan bijvoorbeeld ongemerkt klachten veroorzaken of ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een bepaalde beweging niet soepel verloopt.

Heeft u een beperking bij het bewegen?

Waarschijnlijk wordt direct verschil ervaren. De moeite van het proberen waard!
Litteken behandelen met een Medical Taping behandeling met CureTape®?

Vraag Sportmassage Berkelland om advies!

Volg ons

Algemene voorwaarden

Contact

Schollenkamp 6
7271 RJ Borculo
06-53400596
info@sportmassageberkelland.nl

Achtergrond

cure_tape_logo_1    espo-examens   ivs

hartveilig-wonen     MTC-logo