Contact: 06-53400596

COPD en andere longaandoeningen

COPD en andere Longaandoeningen

Deze toepassing wordt vaak uitgevoerd bij COPD maar ook bij andere longaandoeningen zoals een longontsteking of astma.

COPD is een verzamelnaam voor diverse chronische longaandoeningen zoals bronchitis en longemfyseem. Nederland telt op dit moment ca. 320.000 COPD patiënten en jaarlijks sterven er ongeveer 6000 mensen aan deze ziekte.
Bij 85% van de patiënten wordt COPD veroorzaakt door roken en bij 15% door langdurige blootstelling aan stofdeeltjes of een aangeboren enzymgebrek.
De meeste patiënten zijn ouder dan 40 jaar.

Symptomen van COPD zijn toename van slijmvorming, hoesten, benauwdheid en kortademigheid.
De aandoeningen die COPD veroorzaken kunnen niet genezen worden. De behandeling richt zich op het verminderen van de klachten en het voorkomen van verslechtering.
Dit kan met behulp van medicijnen, verandering van levensstijl en het onder begeleiding sporten bij een bijv. een fysiotherapiepraktijk.

Andere veel voorkomende longaandoeningen zijn astma of een longontsteking. Al deze aandoeningen kunnen pijn , benauwdheid en kortademigheid veroorzaken.

De Medical Taping Therapeut kan bij al deze longaandoeningen CureTape® erg succesvol inzetten bij het verlichten van de klachten van deze patiënten.

Op de foto’s zie je een jongen van 16 jaar met een dubbele pneumonie (longontsteking). Hij had het benauwd en had veel thoracale pijnklachten. Nadat hij getapet was, kon hij direct beter ademhalen, had hij minder pijn en kon hij zich ook beter inspannen. Hij merkte direct verbetering.

Zo’n voorbeeld staat niet op zich. In mijn praktijk zijn er patiënten waarbij CureTape® wordt ingezet in geval van exacerbatie (een longaanval), bij infecties en longontsteking, of bij andere situaties waarbij het ademsysteem overbelast wordt. Ontzettend veel longpatiënten hebben er baat bij en ik ben blij dat ik het kan inzetten waar het nodig is.

Volg ons

Algemene voorwaarden

Contact

Schollenkamp 6
7271 RJ Borculo
06-53400596
info@sportmassageberkelland.nl

Achtergrond

cure_tape_logo_1    espo-examens   ivs

hartveilig-wonen     MTC-logo